24 Ιουλ 2011

Μια διαφορετική κακομεταχείριση

(είδηση του 2009)

Ο υστερικός υπερπροστατευτισμός μιας μητέρας προς το παιδί της φτάνει ξανά σε ιταλικό δικαστήριο, αυτήν τη φορά εξαιτίας της άρνησης της γυναίκας να δώσει δικαίωμα επισκέψεων στον πατέρα του 12χρονου αγοριού με τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο.

Η μητέρα και ο παππούς του παιδιού έχουν ήδη καταδικαστεί για κακομεταχείρισή του, όχι γιατί ασκούσαν σωματική βία στον μικρό, αλλά γιατί του απαγόρευαν σχεδόν τα πάντα. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι συνιστά κακομεταχείριση το γεγονός ότι η μαμά δεν επέτρεπε στο αγόρι να πηγαίνει πουθενά αλλού πέραν του σχολείου, αλλά και εκεί του απαγόρευε να παίρνει μέρος στα πειράματα, να κάνει γυμναστική και να έχει επαφές με συμμαθητές του. Στη δικογραφία που δημοσιοποιήθηκε όλοι έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν πως η μητέρα έδινε στο παιδί το κολατσιό του κομμένο σε μπουκιές!

Το αγόρι είχε ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες και στα εννιά του χρόνια είχε κινητικότητα τρίχρονου παιδιού. Ήταν βεβαίως και εξαιρετικά εσωστρεφές, χωρίς επαφή με το σχολικό περιβάλλον, χωρίς φίλους και επικοινωνία.

Η μητέρα και ο παππούς είχαν καταδικαστεί το 2004 σε περίπου 1,5 χρόνο φυλάκιση με αναστολή αλλά φαίνεται ότι στην πορεία δεν έβαλαν μυαλό. Ο πατέρας του παιδιού, που ζει σε άλλη πόλη της Ιταλίας, επανέρχεται δικαστικά διεκδικώντας να βλέπει το παιδί του, επιδιώκοντας να το βοηθήσει να βρει τη χαμένη του ισορροπία, αυτήν που του στέρησε ο υπερπροστατευτισμός της μητέρας...


Υπερπροστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα