24 Ιουλίου 2011

Μια διαφορετική κακομεταχείριση

(είδηση του 2009)

Ο υστερικός υπερπροστατευτισμός μιας μητέρας προς το παιδί της φτάνει ξανά σε ιταλικό δι­κα­στή­­ρ­ιο, αυτήν τη φορά εξαιτίας της άρνησης της γυναίκας να δώσει δικαίωμα ε­πι­σκέ­ψε­ων στον πατέρα του 12χρονου αγοριού με τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο.

Η μητέρα και ο παππούς του παιδιού έχουν ήδη καταδικαστεί για κακομεταχείρισή του, όχι για­τί α­σκούσαν σωματική βία στον μικρό, αλλά γιατί του απαγόρευαν σχεδόν τα πάντα. Το δι­κα­στή­ρι­ο δέ­χτηκε ότι συνιστά κακομεταχείριση το γεγονός ότι η μαμά δεν επέτρεπε στο αγόρι να πηγαίνει που­θενά αλλού πέραν του σχολείου, αλλά και εκεί του απαγόρευε να παίρνει μέ­ρος στα πειράματα, να κάνει γυμναστική και να έχει επαφές με συμμαθητές του. Στη δι­κο­γρα­φί­α που δημοσιοποιήθηκε όλοι έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν πως η μητέρα έδινε στο παιδί το κολατσιό του κομμένο σε μπουκιές!

Το αγόρι είχε ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες και στα εννιά του χρόνια είχε κινητικότητα τρί­χρο­νου παιδιού. Ήταν βεβαίως και εξαιρετικά εσωστρεφές, χωρίς επαφή με το σχολικό πε­ρι­βάλ­λον, χωρίς φίλους και επικοινωνία.

Η μητέρα και ο παππούς είχαν καταδικαστεί το 2004 σε περίπου 1,5 χρόνο φυλάκιση με α­να­στο­λή αλλά φαίνεται ότι στην πορεία δεν έβαλαν μυαλό. Ο πατέρας του παιδιού, που ζει σε άλ­λη πόλη της Ιταλίας, επανέρχεται δικαστικά διεκδικώντας να βλέπει το παιδί του, ε­πι­δι­ώ­κο­ντας να το βοη­θήσει να βρει τη χαμένη του ισορροπία, αυτήν που του στέρησε ο υ­περ­προ­στα­τευ­τι­σμός της μητέ­ρας...

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (15.10.2009) / Έρση Βατού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου