2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δεκάλογός μου για το διαδίκτυο

Από «Το χαμόγελο του παιδιού»


1. Δε δίνω προσωπικές πληροφορίες, όπως τη διεύθυνσή μου, τον αριθμό του τηλεφώνου μου, τη διεύθυνση εργασίας και το τηλέφωνο των γονιών μου, το όνομα και τη διεύθυνση του σχο­λεί­ου μου, χωρίς την άδεια των γονιών μου.

2. Θα ενημερώσω αμέσως τους γονείς μου αν δω κάποια πληροφορία που με κάνει να μη νιώ­θω ά­νετα.

3. Δε θα συναντήσω κανέναν που μίλησα στο διαδίκτυο χωρίς να ρωτήσω τους γονείς μου. Αν οι γονείς μου συμφωνήσουν με τη συνάντηση, αυτή θα γίνει σε δημόσιο μέρος με την πα­ρου­σί­α της μη­τέρας ή του πατέρα.

4. Δε θα στείλω τη φωτογραφία μου σε κανέναν, αν δε συμβουλευτώ τους γονείς μου.

5. Δε θα απαντήσω σε κανένα μήνυμα που με προσβάλλει ή με κάνει να νιώθω δυσάρεστα. Δεν εί­ναι δικό μου λάθος αν λάβω κάποιο τέτοιο μήνυμα. Αν λάβω, θα το πω στους γονείς μου αμέσως, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με αυτόν που παρέχει τέτοιου είδους υ­πη­ρε­σί­ες.

6. Θα μιλήσω με τους γονείς μου για να φτιάξουμε μαζί κανόνες για να πλοηγούμαι στο δι­α­δί­κτυ­ο. Θα αποφασίσουμε από κοινού ποια ώρα της ημέρας θα μπαίνω στο διαδίκτυο, πόση ώ­ρα θα σερ­φάρω και ποιες ιστοσελίδες θα μπορώ να επισκέπτομαι. Δε θα μπαίνω σε «α­πα­γο­ρευ­μέ­νες» ιστοσε­λίδες χωρίς την άδεια των γονιών μου.

7. Δε θα δώσω σε κανέναν άλλο, εκτός από τους γονείς μου, τον κωδικό μου πρόσβασης –ού­τε στον καλύτερό μου φίλο.

8. Θα ελέγχω με τους γονείς μου τα θέματα που θέλω να «κατεβάσω» ή να εγκαταστήσω, για­τί μπορεί να κάνω κάτι που θα χαλάσει τον υπολογιστή μου ή θα βάλει σε κίνδυνο την ι­δι­ω­τι­κή οικογε­νειακή ζωή.

9. Θα είμαι ένας καλός επισκέπτης στο διαδίκτυο και δε θα κάνω τίποτα που είναι ενάντια στον νό­μο.

10. Θα βοηθήσω τους γονείς μου να καταλάβουν πώς να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν πράγ­μα­τα από το διαδίκτυο και θα τους διδάσκω για το διαδίκτυο, τους υπολογιστές και τη λοι­πή τεχνολογία.

ΠΗΓΗ: www.hamogelo.gr (26.06.2011) ● ΕΙΚΟΝΑ: www.linkedin.com


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: κείμενα για παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου